[FAQ] Bloemen, bloemperk, bloemen-opslagplaats

Alle informatie die de machtige tovenaars door de tijd hebben verzameld staan hier vermeld.
Gesloten
Forum Team
Upjers NL moderator
Berichten: 106
Lid geworden op: zo 19. sep 2010, 16:38

[FAQ] Bloemen, bloemperk, bloemen-opslagplaats

Bericht door Forum Team » di 7. feb 2012, 15:03

Bloemen, bloemperk, bloemen-opslagplaats

• Bloemperk
In het perk kweek je bloemen die je statuswaarden helpen stijgen, je kolen opbrengen of nodig zijn voor alchemie-quests. Je hebt een totaal van zeven plantgaten beschikbaar, waarvan er 3 gratis zijn. De resterende 4 moeten voor gebruik eenmalig worden bevrijd van onkruid.
Als je klikt op een leeg plantgat kan je kiezen in het gat een specifieke bloem te planten, of dit aan het toeval over te laten. Heeft een bloem nul voorraad in de bloemen-opslagplaats, maar wordt deze op dit moment verbouwd in het bloemperk, wordt dit weergegeven door een gedeeltelijk grijze bloei.
In het bloemperk geplantte zaailingen hebben, vergelijkbaar met mobs, een voorvoegsel die een aanwijzing geven tot de groeitijd. Deze zijn niet specifiek gebonden aan een bloem, maar komen willekeurig voor bij elke soort:
  • "Vurige" groeien een uur tot ze zorg nodig hebben
  • "Stekelig" groeien 30 minuten tot ze zorg nodig hebben
  • "Dorre" groeien 10 minuten tot ze zorg nodig hebben
Met een rune-tekening worden bloemen altijd aangemoedigd tot groei met 10%. Als de precisie van de tekening slecht is, pauzeert de groei voor een overeenkomstige periode.
Wanneer je bloemen plukt die klaar zijn belanden deze in de bloemen-opslagplaats.
Ben je te hongerig, dan kun je geen bloemen kweken of oogsten. De limiet is 70%.

• Bloemen-opslagplaats
Afbeelding
De bloemen-opslagplaats bereik je via het vierkant icoon met het boeket. Hier verzamel je alle volwassen planten. Je kan meerdere bloemen van een soort verzamelen. Heb je van elke soort van een rij (set) tenminste een bloem, dan kan je deze gebruiken wanneer nodig om een statuswaarde te verhogen, om te wisselen voor kolen of voor alchemie-quests gebruiken. Per uitwisseling is slechts een bloem nodig (in de alchemie quests meerdere), extra bloemen blijven behouden. Wanneer een bloem niet meer op voorraad is, maar op dit moment wordt verbouwd in het bloemperk, wordt dit weergegeven door een gedeeltelijke grijze bloei.

Let op: Het bloemperk en de bloemen-opslagplaats zijn pas na het bereiken van niveau 7 en de voltooiing van het 7de verhaal-quest (muis) beschikbaar.


Terug naar de inhoudsopgave van de FAQ


Gesloten